1 gås eller fx stor and.
¼ selleri
1 porre
1 gulerod
Pepper korn efter smag
Laurbærblade 3-4 stk.
Hele allehåndekorn efter smag
Vand til kogning
Saltlagen:
Salt ca.75 g salt pr. liter vand
ca. 10 g sukker pr. liter vand
Saltlagen koges og afkøles først.
3 liter vand og 225 g. salt og lidt sukker koges til saltet er opløst. Lagen afkøles helt.
1 hel gås - skæres over langs med brystbenet og deles i 4 dele - bryst - og lår lægges i et stort lerfad eller en stor skål og overhældes med saltlagen. Som skal stå på køl i 1-2 døgn.
Lagen kasseres og gåsen skylles i friskt vand og koges i 2-3 timer eller til den er mør i vand med urter.
Når gåsen er kogt færdig, tages kødet fra benene og holdes varmt, hvis det skal serveres med det samme.
Hvis kogelagen ikke er for salt, kan den bruges til at lave lidt sauce. Her er der brugt kantareller i hvidvin og piskefløde.
Serveres med friske grøntsager fx grønne bønner, fine ærter og gulerødder, samt revet peberrod og hjemmelavet pesto.
Gulerødderne laver jeg ofte i gryde, hvor jeg blot kommer lidt olivenolie i bunden og steger dem let, hvorefter jeg sætter låg på, så de bliver dampet let og forbliver sprøde. Ca. 10 min.
Comments