1 Hokkaido græskar
Ca. 600 g skællede kartofter
1 pillet løg
2-3 hvidløg
200 g svampe friske markchampignon
Lidt olivenolie til stegningen af svampene.
200-300 g stegte tragtkantareller (andre sorter kan også bruges fx østershatte)
50 g smør
Salt og evt. peber
De skællede kartofter skæres i mindre stykker og løget skæres også i mindre stykker og koges i ca. 5-7 min. Skræl hokkaidoen og skær den i mindre stykker. Tilsæt hokkaido stykkerne til kartoflerne. Når jeg koger kartofterne lidt først, er det fordi de skal have længere kogetid end hokkaidoen. Koges til det hele er mørt. Hæld 2/3 af kogevandet op i en skål og mos kartofler, hokkaido og løg sammen med smør salt og evt. peber. Hvis mosen bliver for fast, tilsættes lidt af kogevandet igen. Smages til med pressede friske hvidløg.
De friske svampe gøres rene, skæres i stykker og ristes på en pande, de andre svampe, som jeg opbevarer i fryseren ristes med til sidst.
Grøntsagsmosen lægges i et ildfast fad og svampene lægges ovenpå. Drysses med parmesan og gratineres ved 200 grader C. i en forvarmet ovn. I ca. 15-20 min.
Comments