top of page
  • Maja Ussing

Gratin af Hokkaido og kartoffelmos med svampe


1 Hokkaido græskar

Ca. 600 g skællede kartofter

1 pillet løg

2-3 hvidløg

200 g svampe friske markchampignon

Lidt olivenolie til stegningen af svampene.

200-300 g stegte tragtkantareller (andre sorter kan også bruges fx østershatte)

50 g smør

Salt og evt. peber

De skællede kartofter skæres i mindre stykker og løget skæres også i mindre stykker og koges i ca. 5-7 min. Skræl hokkaidoen og skær den i mindre stykker. Tilsæt hokkaido stykkerne til kartoflerne. Når jeg koger kartofterne lidt først, er det fordi de skal have længere kogetid end hokkaidoen. Koges til det hele er mørt. Hæld 2/3 af kogevandet op i en skål og mos kartofler, hokkaido og løg sammen med smør salt og evt. peber. Hvis mosen bliver for fast, tilsættes lidt af kogevandet igen. Smages til med pressede friske hvidløg.

De friske svampe gøres rene, skæres i stykker og ristes på en pande, de andre svampe, som jeg opbevarer i fryseren ristes med til sidst.

 

Grøntsagsmosen lægges i et ildfast fad og svampene lægges ovenpå. Drysses med parmesan og gratineres ved 200 grader C. i en forvarmet ovn. I ca. 15-20 min.

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page