top of page
Maja Ussing

PLADEBRØD eller KORENDEKAGER (dobbeltportion) ca. 7 plader

Opdateret: 18. dec. 2023

500 g smør

10 æggeblommer

6 stift piskede æggehvider

500 g alm. sukker (ikke rørsukker)

Ca. 650 g hvedemel

6 poser (à 75 g) korender

Ca. 400 g mandler

Perlesukker til at strø på inden bagningen


Bages ved 170 grader ved almindelig over- og under varme

Mandlerne smuttes og hakkes groft

Blødt smør røres med ca. 500 g sukker

Tempererede æggeblommer røres i lidt ad gangen

Hvedemelet sigtes og røres i

Til sidst tilsættes de stiftpiskede æggehvider

Dejen smøres tyndt ud på bagepapir, så det passer til bageplader

Strøs med mandler, korender og perlesukker.

Bages til de er lysebrune i kanten af pladen

Skæres i romber så snart de kommer ud af ovnen, hvis du har et godt pizzahjul, kan det med fordel anvendes i stedet for en skarp kniv.

Tages af og afkøles f.eks. på en avis dækket med bagepapir lægges i kasser efter et par timers afkøling.



61 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Brune kager

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page