top of page
Maja Ussing

Brune kager

Opdateret: 3. dec. 2023

Jeg plejer at bage dobbelt portion af nedenstående mængder så er der til 2 familier.


250 g smør - gerne usaltet, men saltet kan også bruges

200 g brun farin

1½ dl. lys sirup

2 tsk. potaske (husk at opløse den i koldt vand og potasken skal være frisk)

500 g. hvedemel

2-3 tsk. kanel

1-2 tsk. nelliker

2 tsk. ingefær

mindst 100 g. mandler smuttede og hakkede

for det smukke kagebilledes skyld køb i specialbutikken - ca. 50-75 g. afskallede og usaltede grønne pistacienødder

sukat og appelsinskal eller pomerans ca. 50 g. af hver


Smør, sukker og sirup varmes op til kogepunktet.

Potasken opløses i vand og røres i .

Massen afkøles til den er lidt lunken.

Mel og krydderier røres sammen med de hakkede nødder, sukat og appelsinskallen.

Dejen æltes sammen og trilles i tykke stænger og stilles koldt - gerne 1 døgn.

Skæres så tyndt som muligt - personligt anvender jeg en gammeldags Ginge brødmaskine, der kun bliver brugt til brunkagerne

Bages ved varmluft og 2 plader af gangen. - ved ca. 175 grader i 6-8 minutter.



52 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page