Jeg plejer at bage dobbelt portion af nedenstående mængder så er der til 2 familier.
250 g smør - gerne usaltet, men saltet kan også bruges
200 g brun farin
1½ dl. lys sirup
2 tsk. potaske (husk at opløse den i koldt vand og potasken skal være frisk)
500 g. hvedemel
2-3 tsk. kanel
1-2 tsk. nelliker
2 tsk. ingefær
mindst 100 g. mandler smuttede og hakkede
for det smukke kagebilledes skyld køb i specialbutikken - ca. 50-75 g. afskallede og usaltede grønne pistacienødder
sukat og appelsinskal eller pomerans ca. 50 g. af hver
Smør, sukker og sirup varmes op til kogepunktet.
Potasken opløses i vand og røres i .
Massen afkøles til den er lidt lunken.
Mel og krydderier røres sammen med de hakkede nødder, sukat og appelsinskallen.
Dejen æltes sammen og trilles i tykke stænger og stilles koldt - gerne 1 døgn.
Skæres så tyndt som muligt - personligt anvender jeg en gammeldags Ginge brødmaskine, der kun bliver brugt til brunkagerne
Bages ved varmluft og 2 plader af gangen. - ved ca. 175 grader i 6-8 minutter.
Comments