Chokoladebunde og hindbær mousse med et lag af gule hindbær.
Bunde: Passer til 3 x Ø26-28 eller 3 x 25×30
200 g sukker
6 æg
100g hvedemel
40g usødet kakaopulver
1 tsk bagepulver
Æg og sukker piskes lyst og luftigt i 6 min – IKKE mindre!
Mel, bagepulver og kakao sigtes i massen og vendes forsigtigt sammen, uden at slå al luften ud.
Fordeles i den ønskede form og bages enten som 1 hel kage eller af 3 omgange.
Bages ved 180 grader varmluft i enten ca. 30min (som en hel kage) eller i 12-14 min hvis bundene bages enkeltvis.
Mousse og hindbærgele
Røde hindbær ca. 1000-750 g. frosne
Gule hindbær ca. 500 g
Ca.3/4 liter Piskefløde
Husblas 5+9
· Kog de frosne røde hindbær med sukker efter smag ikke for sødt.
· Blend de kogte hindbær og si kernerne fra. Så du har ca. 500 g bærmasse til moussen.
Det er vigtigt, at piskefløde og bærmasse passer i temperatur.
· Udblød de 8-9 husblas i koldt vand og vend dem i den varme bærmasse, så de smelter
· Bærmasse med husblas afkøles, så den er lige under ca. 29 grader
· Pisk fløden så den en blød og lækker, så du lige kan se at den ikke er flydende længere
· Når flødeskum og bærmasse er tempererede, vendes bærmassen forsigtigt i. Jeg plejer at lave på portioner og ikke på samme tid, da jeg gerne vil have et lag af anden frugt imellem lagene.
· De gule hindbær er ligeledes kogte med sukker og de udblødte husblas 5 stk. opløses i den varme bærmasse. – Afkøles til ca. 29 grader og hældes over den anden bund og hindbær geleen skal stivne før det sidste lag mousse fordeles.
Kagen kan med fordel bages og samles dagen før og pyntes dagen efter. -
Marcipan overtræk
350 g. marcipan
Ca. 180 g flormelis (men lidt ad gangen, da marcipanen kan have forskellig konsistens)
50 g glukosesirup
Lidt orange pasta farve – Føtex
Massen æltes godt igennem med flormelis, glukosesirup og farve.
Til øjnene: Grøn frugtfarve til en lille portion af marcipanen
Udrulles imellem 2 stykker bagepapir.
Pyntes med orange flødeskum og chokolade
Ca. ¾ l piskefløde og lidt pasta farve – pas på det farver meget.
Ca. 50 g. mørkchokolade 72%
God fornøjelse med kagen.
Comments