Det er nok vores favorit ret, som vi spiser til frisk pasta uden fyld.
4 tynde skiver kalvefilet (fra Rømø-slagteren)
4 skiver Serrano skinke
8 friske salvieblade
Lidt hvedemel til at vende kødet og skinken i
Ca. 50 g smør
1-1½ dl. tør hvidvin
Salt og friskkværnet blandet peber med rosenpeber
Revet parmesan ost
Frisk pasta f.eks. Tagliatelle
Tilberedning:
Læg salvieblade på kødet, skinken ovenpå og vend det hele i lidt hvedemel. Varm en pande og tilsæt ca. 25g smør. Start med at stege kødet med skinkesiden nedad på den ret varme pande. Vendes efter ca. 2 minutter eller når de er brune. – Steges ca. 2 minutter på den anden side.
Tag kødet af og læg dem på et varmt fad og tilsæt salt og friskkværnet peber.
Panden koges af med hvidvinen i ca. 5-6 minutter. Til sidst svinges ca. 25 g. koldt smør i vinen på panden. Saucen hældes over kødet, der er holdt let varmt. Smages evt. til med lidt salt.
Serveres straks til fx friske og kogte pasta og med lidt revet parmesanost over.
Comentários