top of page

Langtidsstegt lammekølle

  • Maja Ussing
  • 12. maj 2023
  • 1 min læsning

1 fersk lammekølle 1,9 kg.

1 flaske hvidvin – her Chardonnay

Lidt olivenolie hvis køllen er meget mager.

10 fed hvidløg

2 løg

¼ knoldselleri

3-4 pastinakker

2 økologiske citroner

Rosmarin

Timian

Salt og peber


Gnid lammekøllen med pressede hvidløg, lidt olie, salt og peber. Fordel de skrællede grøntsager i et ildfast fad sammen med lammekøllen. Læg citronskiver, timian og rosmarin over det hele og held ca. 2 cm. vin i fadet. Steges på 145 grader i ca. 6 timer. Hæld hvidvin på undervejs, da den ikke må stege tør. Saften og den indkogte vin sies til saucen. Saucen smages til og jævnes med maizena.

Her serverede vi stegte nye kartofler, halvtørrede tomater og salat til.

Comments


Indlæg: Blog2_Post
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2020 by Ussings opskrifter. Proudly created with Wix.com

bottom of page