top of page
Maja Ussing

Langtidsstegt lammekølle


1 fersk lammekølle 1,9 kg.

1 flaske hvidvin – her Chardonnay

Lidt olivenolie hvis køllen er meget mager.

10 fed hvidløg

2 løg

¼ knoldselleri

3-4 pastinakker

2 økologiske citroner

Rosmarin

Timian

Salt og peber


Gnid lammekøllen med pressede hvidløg, lidt olie, salt og peber. Fordel de skrællede grøntsager i et ildfast fad sammen med lammekøllen. Læg citronskiver, timian og rosmarin over det hele og held ca. 2 cm. vin i fadet. Steges på 145 grader i ca. 6 timer. Hæld hvidvin på undervejs, da den ikke må stege tør. Saften og den indkogte vin sies til saucen. Saucen smages til og jævnes med maizena.

Her serverede vi stegte nye kartofler, halvtørrede tomater og salat til.

38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Sprængt gås

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page