Konsulindens chokoladekage med ekstra chokolade (dobbelt portion)
- Maja Ussing
- 14. jun. 2023
- 1 min læsning
Opdateret: 18. jun. 2023

6 hele æg
500 g sukker
250 g hvedemel
1 dl. kold stærk kaffe
4 tsk vaniljesukker eller en vaniljestang
4-6 spsk. kakao
100 g chokolade 70%
100-150 g. smuttede og hakkede mandler
250 g. smeltet smør
Glasur: Appelsin sirup blandet med evt. lidt kogt vand- hvis siruppen er tyk og ca. 200g. flormelis.
Hele æg og kold kaffe piskes til det skummer. Sukker og vaniljesukker piskes i til det er tykt og skummende. Mel og kakao sigtes sammen og vendes i dejen med forsigtig hånd. Smeltet og afkølet smør, hakkede mandler og hakket chokolade vendes i. Dejen fyldes i en smørsmurt og melstrøet kageform. Bages ved ca. 200 grader C uden varmluft i ca. 30 min. eller til kagen er gennembagt. – Prøv at stikke i den med en strikkepind eller lignende. Afkøles og glasuren kommes på.
Appelsinsirup
Appelsinsirup er kogt af saften fra 2 økoappelsiner, rørsukker ikke for meget og revet appelsinskal. Koges på svagt blus til saften tykner.



Mange tak for denne fantastiske opskrift på Konsulindens chokoladekage! En dobbelt portion er lige, hvad man har brug for. En så intens og lækker kage fortjener det helt rigtige selskab, og hvad er bedre end en perfekt brygget kop te? Hele ritualet omkring at tilberede og nyde te kan forvandle et stykke kage til en sand oplevelse; se disse smukke muligheder her. Valget af den rette te og kande kan virkelig fremhæve nuancerne i chokoladen.
Den Perfekte Te-Partner til Chokoladekage
At kombinere te og chokolade er en kunstart. En kraftig sort te som Assam eller en engelsk morgenmadste kan stå imod den rige smag af mørk chokolade. Noterne af malt i teen komplementerer kakaoens dybde. Hvis du foretrækker noget lettere,…