6 hele æg
500 g sukker
250 g hvedemel
1 dl. kold stærk kaffe
4 tsk vaniljesukker eller en vaniljestang
4-6 spsk. kakao
100 g chokolade 70%
100-150 g. smuttede og hakkede mandler
250 g. smeltet smør
Glasur: Appelsin sirup blandet med evt. lidt kogt vand- hvis siruppen er tyk og ca. 200g. flormelis.
Hele æg og kold kaffe piskes til det skummer. Sukker og vaniljesukker piskes i til det er tykt og skummende. Mel og kakao sigtes sammen og vendes i dejen med forsigtig hånd. Smeltet og afkølet smør, hakkede mandler og hakket chokolade vendes i. Dejen fyldes i en smørsmurt og melstrøet kageform. Bages ved ca. 200 grader C uden varmluft i ca. 30 min. eller til kagen er gennembagt. – Prøv at stikke i den med en strikkepind eller lignende. Afkøles og glasuren kommes på.
Appelsinsirup
Appelsinsirup er kogt af saften fra 2 økoappelsiner, rørsukker ikke for meget og revet appelsinskal. Koges på svagt blus til saften tykner.
Comments