top of page
  • Maja Ussing

Konsulindens chokoladekage med ekstra chokolade (dobbelt portion)

Opdateret: 18. jun. 2023



6 hele æg

500 g sukker

250 g hvedemel

1 dl. kold stærk kaffe

4 tsk vaniljesukker eller en vaniljestang

4-6 spsk. kakao

100 g chokolade 70%

100-150 g. smuttede og hakkede mandler

250 g. smeltet smør


Glasur: Appelsin sirup blandet med evt. lidt kogt vand- hvis siruppen er tyk og ca. 200g. flormelis.


Hele æg og kold kaffe piskes til det skummer. Sukker og vaniljesukker piskes i til det er tykt og skummende. Mel og kakao sigtes sammen og vendes i dejen med forsigtig hånd. Smeltet og afkølet smør, hakkede mandler og hakket chokolade vendes i. Dejen fyldes i en smørsmurt og melstrøet kageform. Bages ved ca. 200 grader C uden varmluft i ca. 30 min. eller til kagen er gennembagt. – Prøv at stikke i den med en strikkepind eller lignende. Afkøles og glasuren kommes på.

Appelsinsirup

Appelsinsirup er kogt af saften fra 2 økoappelsiner, rørsukker ikke for meget og revet appelsinskal. Koges på svagt blus til saften tykner.


74 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page