top of page

Jordbærmousse lagkage med rabarbergele.

Maja Ussing

Opdateret: 21. jan. 2023


Mandelbunde (Femina)

· 150 g smør

· 12 æggehvider (4 dl)

· 2 knsp. salt

· 300 g sukker

· 400 g mandler uden skal

· 100 g flormelis

Jordbærmousse

· Ca. 900 g. frosne jordbær

· Sukker til kogning af bær efter smag ca. 300 g.

· 1 l. piskefløde

· 14 husblas

· 750 g. Friske bær til pynt og i kagen

· Hakkede pistaciekerner

· Pynt med hvide chokolade figurer.

Rabarbergele:

· Ca. ½ l. god koncentreret rabarbersaft

· 3-4 husblas

Mandelbunde:

  • Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æggehvider og salt til skum, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat marengs. Hak de afskallede mandler, bland dem med flormelis, og vend dem i marengsen. Vend forsigtigt det smeltede smør i dejen.

  • Smør 2 firkantede forme, der passer til en bageplade, med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Fordel dejen i formene, og sæt dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 1 time. Lad kagerne afkøle i formene – gerne til næste dag. Har du kun 1 form, kan du selvfølgelig bage af 2 omgange, det gjorde jeg.


Moussen:

Kog jordbær med sukker. Når de er gennem kogte, skal de blendes.

Pisk 1 liter piskefløde, så fløden bliver let, blød og luftig. Må gerne være let tempereret, dvs. ikke lige fra køleskabet.

Læg husblas i koldt vand i ca. 5-6 minutter, og tag dem op og opløs dem i den varme bærmasse.

Når bærmassen af nedkølet til omkring 25-27 grader vendes den forsigtig i flødeskummet.

Fordel moussen over den ene mandelbund og læg halve jordbær i moussen.

Læg den sidste bund på toppen

Pyntes med gele, flere jordbær og hakkede pistaciekerner.


Geleen:

Læg husblas i koldt vand ca. 5-6 min.

Varm rabarbersaften

Og opløs den afdryppede husblas i den varme saft.

Saften afkøles, så den er lige ved at tykne – inden den hældes over kagen. Bliver det for stift, kan det hele opvarmes og nedkøles igen.

God dessertkage til ca. 35 personer.

 
 
 

Comments


Indlæg: Blog2_Post
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2020 by Ussings opskrifter. Proudly created with Wix.com

bottom of page