Mandelbunde (Femina)
· 150 g smør
· 12 æggehvider (4 dl)
· 2 knsp. salt
· 300 g sukker
· 400 g mandler uden skal
· 100 g flormelis
Jordbærmousse
· Ca. 900 g. frosne jordbær
· Sukker til kogning af bær efter smag ca. 300 g.
· 1 l. piskefløde
· 14 husblas
· 750 g. Friske bær til pynt og i kagen
· Hakkede pistaciekerner
· Pynt med hvide chokolade figurer.
Rabarbergele:
· Ca. ½ l. god koncentreret rabarbersaft
· 3-4 husblas
Mandelbunde:
Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æggehvider og salt til skum, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat marengs. Hak de afskallede mandler, bland dem med flormelis, og vend dem i marengsen. Vend forsigtigt det smeltede smør i dejen.
Smør 2 firkantede forme, der passer til en bageplade, med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Fordel dejen i formene, og sæt dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 1 time. Lad kagerne afkøle i formene – gerne til næste dag. Har du kun 1 form, kan du selvfølgelig bage af 2 omgange, det gjorde jeg.
Moussen:
Kog jordbær med sukker. Når de er gennem kogte, skal de blendes.
Pisk 1 liter piskefløde, så fløden bliver let, blød og luftig. Må gerne være let tempereret, dvs. ikke lige fra køleskabet.
Læg husblas i koldt vand i ca. 5-6 minutter, og tag dem op og opløs dem i den varme bærmasse.
Når bærmassen af nedkølet til omkring 25-27 grader vendes den forsigtig i flødeskummet.
Fordel moussen over den ene mandelbund og læg halve jordbær i moussen.
Læg den sidste bund på toppen
Pyntes med gele, flere jordbær og hakkede pistaciekerner.
Geleen:
Læg husblas i koldt vand ca. 5-6 min.
Varm rabarbersaften
Og opløs den afdryppede husblas i den varme saft.
Saften afkøles, så den er lige ved at tykne – inden den hældes over kagen. Bliver det for stift, kan det hele opvarmes og nedkøles igen.
God dessertkage til ca. 35 personer.
Comments