top of page
Maja Ussing

Hel helleflynder i ovnen

Opdateret: 3. feb.

Frisk helleflynder med urter ca. 10-14 personer.


Køb en stor frisk helleflynder (ca. 3-4 kg) og få fiskehandleren til at skære en lomme ind langs med benet på oversiden og i begge sider.

Heri lægges, det der kan være der af følgende:

3 gulerødder (afhænger af størrelsen) revet på det grove jern

1 persillerod eller pastinak – revet hakket på det grove jern

hakket frisk dild ca. 3 spsk. fulde – kan også bruge frisk koriander

2-3 skalotteløg

1 stort bæger crème fraiche 18%

citronsaft og skal af en øko-citron

salt og peber.


Grøntsagsblandingen kan med fordel blancheres med smør i en gryde. Gulerødder, løg og persillerod vendes i det smeltede smør til de bliver let gennemvarme, så kommer smagen bedre frem.

Bland grøntsagerne med creme fraiche, citronsaft, citronskal, salt og peber.

Dampes i hvidvin og evt. lidt fiskefond, som kan koges på hovedet og halefinnen med laurbær hele krydderier og lidt urter og lidt citronskal uden det hvide. Blandingen lægges i lommen på fisken, dampes ved 170-180 grader i ca. 45-60 min. alt efter hvor tyk fisken er. Må ikke koge tør, så suppler med mere hvidvin.


Serveres med ovnstegte halve kartofler og båd-skåret hokkaido græskar penslet med olie og drysset med salt op peber. Husk at hokkaidoen græskar ikke skal have så lang tid som kartoflerne.


Der kan også bruges andre grøntsager efter behag f.eks. gratineret grøntsagsmousse.


Salat af: Hjerte salat, rød spidskål, søde små tomater og granatæbler



1.312 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page