top of page
Maja Ussing

Hammer kylling


4-6 personer afhængig af kyllingens størrelse

1 stor lækker kylling

2-3 økologiske citroner

2 hele hvidløg

Masser af timian

1 pakke hakket bacon – kan erstattes af 2 pakker Serano skinke, hvis du ikke kan lide røgsmagen

1 stort glas grønne oliven eller Kalamata oliven

Salt (ikke for meget, da både oliven og bacon tilfører salt) og peber

Rigeligt med olivenolie

Mellem str. kartofler – så mange du kan lægge rundt om kyllingen, men ca. 1-1½ kg. Eller mindst 4 kartofter pr. person


Gnid kyllingen med lidt salt og peber

Fordel de vaskede og rengjorte kartofter omkring kyllingen

Fordel citronbåde, hvidløgs fed, timian, bacontern og oliven over retten.


Steges i ovn / gasgrillen i fad ved ca. 200 grader i 1-1½ time afhængig af kyllingens størrelse. Jo flere kartofler der er i fadet des mere tid, skal den have i ovnen. Men tjek at kyllingen er gennemstegt ved at kigge på låret, og det må ikke være lyserødt.

Nem og populær ret.

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Sprængt gås

Comentarios


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page