4-6 personer afhængig af kyllingens størrelse
1 stor lækker kylling
2-3 økologiske citroner
2 hele hvidløg
Masser af timian
1 pakke hakket bacon – kan erstattes af 2 pakker Serano skinke, hvis du ikke kan lide røgsmagen
1 stort glas grønne oliven eller Kalamata oliven
Salt (ikke for meget, da både oliven og bacon tilfører salt) og peber
Rigeligt med olivenolie
Mellem str. kartofler – så mange du kan lægge rundt om kyllingen, men ca. 1-1½ kg. Eller mindst 4 kartofter pr. person
Gnid kyllingen med lidt salt og peber
Fordel de vaskede og rengjorte kartofter omkring kyllingen
Fordel citronbåde, hvidløgs fed, timian, bacontern og oliven over retten.
Steges i ovn / gasgrillen i fad ved ca. 200 grader i 1-1½ time afhængig af kyllingens størrelse. Jo flere kartofler der er i fadet des mere tid, skal den have i ovnen. Men tjek at kyllingen er gennemstegt ved at kigge på låret, og det må ikke være lyserødt.
Nem og populær ret.
Comentarios