top of page
Maja Ussing

Fødselsdagskringle (familiens betonkringle)


875 g mel

250 g smør

125 g sukker

250 g rosiner

100-150 g sukat

100-150 g kandiseret appelsin skal

100 g tørrede tranebær (kan udelades)

2 æg (4 æg)

5 dl mælk (4 dl. mælk, hvis der bruges 4 æg)

1 bagepulver (ca. 3 tsk.)

Vanillesukker eller en vanillestang.

Pynt:

Perlesukker og ca. 300 g. hakkede mandler


Smørret lunes, så det er meget lindt.

Smør blandes med mælk.

Bagepulver og ½ delen af melet blandes med den tørrede frugt og efterfølgende smør og mælk.

Resten af melet røres i og hele æg røres i et ad gangen.

Dejen er lind og let klistrende, men bliver nemmere at arbejde med, når den har stået et par minutter.

Dejen formes som en kringle på pladen og mandlerne lægges på og drysses med perlesukker.

Bages ved ca. 200 grader varmluft i ca. 20 min.


Skal spises samme dag, da den bliver let tør næste dag, men det gør ikke noget, for der er masser af sødme i den.

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page