875 g mel
250 g smør
125 g sukker
250 g rosiner
100-150 g sukat
100-150 g kandiseret appelsin skal
100 g tørrede tranebær (kan udelades)
2 æg (4 æg)
5 dl mælk (4 dl. mælk, hvis der bruges 4 æg)
1 bagepulver (ca. 3 tsk.)
Vanillesukker eller en vanillestang.
Pynt:
Perlesukker og ca. 300 g. hakkede mandler
Smørret lunes, så det er meget lindt.
Smør blandes med mælk.
Bagepulver og ½ delen af melet blandes med den tørrede frugt og efterfølgende smør og mælk.
Resten af melet røres i og hele æg røres i et ad gangen.
Dejen er lind og let klistrende, men bliver nemmere at arbejde med, når den har stået et par minutter.
Dejen formes som en kringle på pladen og mandlerne lægges på og drysses med perlesukker.
Bages ved ca. 200 grader varmluft i ca. 20 min.
Skal spises samme dag, da den bliver let tør næste dag, men det gør ikke noget, for der er masser af sødme i den.
Comments