200 G MANDLER (250 G)
200 G SMØR (250 G)
200 G MØRK CHOKOLADE fx 70% (300 G)
5 ÆG (7 ÆG)
CA. 200 G. SUKKER
LIDT PISKEFLØDE ELLER EKSTRA SMØR HVIS CHOKOLADEN ER 70% eller mere
For at holde sammen på kagen, har jeg sommetider kommet et par spiseskefulde kartoffelmel i sammen med mandlerne.
Smut mandlerne og mal dem i blenderen – kan erstattes af mandelmel
Del æggeblommer og æggehvider på 4 af æggene.
Pisk de 4 æggeblommer og et helt æg med sukker.
Smelt smørret og chokoladen over svagt blus.
Bland mandler, smør og chokolade i æggemassen.
Pisk hviderne stive og vend dem i.
Hæld massen i smurt og raspstrøet form.
Bages i ovn uden varmluft ved 150 grader i ca. 40-50 min.-
Serveres afkølet og helst dagen efter med god crème fraiche.
Kan opbevares flere dage på køl.
Comments