Mandelbunde (Femina):
· 75 g smør
· 6 æggehvider (2 dl)
· 1 knsp. salt
· 150 g sukker
· 200 g mandler
· 50 g flormelis
Mandelbunde: Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æggehvider og salt til skum, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat marengs. Hak mandlerne, bland dem med flormelis, og vend dem i marengsen. Vend forsigtigt det smeltede smør i dejen.
Smør 2 springforme (22-24 cm) med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Fordél dejen i de 2 forme, og sæt dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 1 time. Lad kagerne afkøle i formene – gerne til næste dag.
Brombærmousse:
· Ca. 500 g friske eller frosne brombær
· 1 citron og evt. lidt skal.
· 200 g sukker
· 6-7 blade husblas
· 5 dl piskefløde
Kog bær og citronsaft med sukker – lad dem køle lidt af og blend dem. Du kan evt. si kernerne fra, men det kræver ca. 600 g. bær.
Udblød husblas i koldt vand ca. 6 min. Husblas tages op og afdryppes og vendes i de varme bær, så de smelter. Bærmassen afkøles så den er næsten stuetemperatur, bærmassen må ikke være varm, når den vendes i den let piskede piskefløde (skal være let pisket, lige så man kan se der, hvor man har rørt i fløden).
Vend lidt efter lidt den afkølede bærmasse i den let piskede piskefløde. Hvis det bliver grynet, er det fordi bærmassen er for varm.
Moussen fordeles på den ene mandelbund – jeg bruger altid kagefolie for at holde på moussen indtil, den er stivnet.
Lag den sidste mandelbund på toppen og pynt kagen, når den skal serveres.
Pynt:
· Hakkede nødder (her med pistacie nødder)
· Hvid chokolade
· Evt. friske bær
Comentarios