Bimsekager – børnevenlige kager ca. 18-20 stk.
- Maja Ussing
- 19. feb. 2021
- 1 min læsning
Opdateret: 18. nov. 2021
3 store bananer
3 æg
200-250 g malede nødder eller afskallede mandler
2 tsk. Bagepulver
60 g smeltet smør
Ca. 300 g. frosne blåbær eller hindbær. Kan erstattes af friske bær
Bananerne stavblendes
Æg piskes i
Tilsæt bagepulver og pas på at få det rørt helt ud
Tilsæt fint malede nødder
Det smeltede smør røres i
Til sidst vendes bærrene i
Fyldes i små silikone forme og bages ved over og under varme uden luft i ca. 20 min. ved 200 grader C.




Bimsekager er virkelig en fantastisk opfindelse til børnefødselsdage! Det er interessant at tænke på, hvordan disse små kager har udviklet sig fra simple hjemmelavede godbidder til at blive en del af danske børns traditionelle fødselsdag. Oprindeligt stammer konceptet med små individuelle kager fra det victorianske England, hvor "fairy cakes" blev serveret til eftermiddagste.
Den videnskabelige baggrund for børns smagspræferencer
Børns naturlige tilbøjelighed til søde smage har faktisk evolutionære rødder. Forskere har opdaget, at nyfødte babyer reagerer positivt på søde smage, da brystmælk naturligt indeholder laktoser. Dette forklarer, hvorfor bimsekager med deres søde glasur og farverige pynt er så populære blandt de små.