top of page

Bimsekager – børnevenlige kager ca. 18-20 stk.

  • Maja Ussing
  • 19. feb. 2021
  • 1 min læsning

Opdateret: 18. nov. 2021


3 store bananer

3 æg

200-250 g malede nødder eller afskallede mandler

2 tsk. Bagepulver

60 g smeltet smør

Ca. 300 g. frosne blåbær eller hindbær. Kan erstattes af friske bær


Bananerne stavblendes

Æg piskes i

Tilsæt bagepulver og pas på at få det rørt helt ud

Tilsæt fint malede nødder

Det smeltede smør røres i

Til sidst vendes bærrene i

Fyldes i små silikone forme og bages ved over og under varme uden luft i ca. 20 min. ved 200 grader C.

ree



1 kommentar


Guest
30. maj

Bimsekager er virkelig en fantastisk opfindelse til børnefødselsdage! Det er interessant at tænke på, hvordan disse små kager har udviklet sig fra simple hjemmelavede godbidder til at blive en del af danske børns traditionelle fødselsdag. Oprindeligt stammer konceptet med små individuelle kager fra det victorianske England, hvor "fairy cakes" blev serveret til eftermiddagste.


Den videnskabelige baggrund for børns smagspræferencer


Børns naturlige tilbøjelighed til søde smage har faktisk evolutionære rødder. Forskere har opdaget, at nyfødte babyer reagerer positivt på søde smage, da brystmælk naturligt indeholder laktoser. Dette forklarer, hvorfor bimsekager med deres søde glasur og farverige pynt er så populære blandt de små.


"Børns smagsløg er mere følsomme end voksnes, hvilket gør dem ekstra modtagelige for både søde og salte smage"…

Synes godt om
Indlæg: Blog2_Post
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2020 by Ussings opskrifter. Proudly created with Wix.com

bottom of page