top of page
Maja Ussing

Hybenrose gele fra Rømø




1 liter vand

1 plastpose 4 liter – med hybenrosekronblade – Find et sted, hvor hundene ikke tisser og der ikke kommer mange mennesker

2 øko-citroner

1 vaniljestang

750 g rørsukker

25 g. rød Melatin eller gul Melatin. – Jeg vil forsøge med ca. ½ brev næste gang, da jeg syntes, at geleen blev en anelse for stiv inden afkølingen.

Skyl ikke rosenkronbladene, men se dem efter for insekter og andre urenheder.

Kog rosenkronbladene i vandet sammen med saft af 2 citroner og skal af den ene citron samt vaniljestangen uden kernerne, der skal tilsættes senere. Når kronbladene er blevet blege og har afgivet farve til vandet, efter ca. 8-10 minutter sies vand fra.

Bland sukker og melatin, som tilsættes sammen med sukkeradskilte vaniljekerner. Blandingen tilsættes saften, som gives et opkog. Skal evt. skummes.


Den varme gele hældes på skoldede og Atamon skyllede glas. Jeg fik til 4 (á 13 cl) små og 1 stort patentglas á 26 cl. Gemmes på køl

Smager godt til fx is, pandekager eller æblegrød med knas – ristede nødder med honning. Bruges også ovenpå andre kager med flødeskum.




10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page