top of page
Maja Ussing

Hyldeblomst saft


4-5 økologiske citroner afhængig af størrelsen

1 kg sukker

2 l. vand

4 spsk. citronsyre

25-30 mellemstore hyldeblomst skærme (ny udsprungne)


Kog vandet og hæld halvdelen over de rensede hyldeblomstskærme – skal ikke skyldes men rystes og klippes fra den groveste del af stænglen. Sukker og citronsyre opløses i resten af det kogende vand.

Citronerne skæres i skiver, og ca. 1/3 af citronerne skrælles og presses. Sammen med det kogende vand og hyldeblomstskærmene tilsættes citronerne, skræller og saften inden den kogende sukkerlage hældes over.

Blandingen dækkes til og står på køl i 3 dage. Si saften fra skærmene og citronerne.

Det er altid en god ide, at varme saften op i ca. 30 sekunder på 85-90 grader – højpasteuriseret, og at flaskerne er rengjorte, skoldede og skyllede med Atamon eller anden spiritus, som f.eks. Vodka. Hvis du bruger plastflasker eller isternings poser, kan du opbevare saften på frost.


Jeg plejer at lave af 6 liter vand og der bliver ca. 8 l. saft, som jeg holder på køl indtil de er drukket.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page