Ca. 1 kg. Hakket hvid fisk f.eks. torsk , lyssej o. lign.
(2 spsk. mel, så holder det hele bedre sammen, når det er varmt) kan evt. udelades
2 hele æg
Ca. ¼ piskefløde
Salt (2 tsk.)
Peber (1 tsk.)
Gurkemeje (1 tsk.)
Spidskommen (½ tsk.)
Ca. 2 håndfulde hakket frisk dild.
Fremgangsmåde
Fersk røget laks i skriver ca. 6-8 skiver, alt efter størrelsen- Kan evt. erstattes af hakkede rejer.
Hakket fisk, æg, piskefløde røres sammen, krydderier tilsættes efter smag, men ikke for meget af nogen af delene.
Arrangeres i små olierede forme med et ½ stykke fersk røget laks i bunden, og fiskefarsen ovenpå. Bages i vandbad ved ca. 150 grader i ca. 35-40 min.
Serveres kolde og vendt på et fad med karse på toppen
Grønsauce
Ca. 350 g crème fraiche eller fromage frais
Salt og peber
1 stor bakke karse
1 håndfuld hakket dild
1 håndfuld hakket frisk koriander
Purløg efter smag
Comentarios