top of page
Maja Ussing

Kammuslinger med bagte jordskokker og Hokkaido græskar.


Til 6 personer

6-8 jordskokker

½ Hokkaidogræskar eller 2-3 gulerødder

Lidt olivenolie til bagning af jordskokker og Hokkaidogræskar

12-14 store og friske kammuslinger

3-4 fed hvidløg

Bredbladet persille

½ dl. god tør hvidvin

Smør til stegningen

Salt og peber efter smag

 

Grøntsagerne bages i forvejen i ovnen, og man kan også stege kammuslingerne en 1 time før spisning.

 

Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. De lægges på et bagepapir og drysses med salt og lidt olivenolie. Bages ved ca. 175 grader i ca. 20-30 min. De må gerne få en lille kant af stegning.

Hak hvidløg og persille, som og stilles hver sin skål, så de er klar til anvendelse.

Steg kammuslingerne i smør på panden, så de bliver brune på begge sider og ikke for mange ad gangen, for så koger de i stedet for at stege. – ca. 2-4 minutter på hver side afhængig af størrelse. Tages af og lægges i et ildfast fad og drysses med lidt salt. Hvis de skal varmes, pakkes de ind med folie og et viskestykke over.

Steg hvidløgene let på panden og kog den af med hvidvin. Saucen hældes over de bagte grøntsager også i et ildfast fad. Stilles klar til luning før serveringen.

Retten kan enten serveres direkte efter tilberedningen, eller lunes ca. 6-8 min i varm ovn. De må ikke stege igen.

Serveres med drys af frisk hakket bredbladet persille og eventuelt et stykke brød, men det er ikke nødvendigt, da der er grøntsager til.

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Varm grøntsagssuppe med bid i:

Ca. 1½ liter klar oksesuppe (kogt på ben, porre, gulerod, selleri, salt og laurbærblade) ½ frisk hokkaidogræskar ca. 400-500 g. skrællede...

Comentários


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page