Til 6 personer
6-8 jordskokker
½ Hokkaidogræskar eller 2-3 gulerødder
Lidt olivenolie til bagning af jordskokker og Hokkaidogræskar
12-14 store og friske kammuslinger
3-4 fed hvidløg
Bredbladet persille
½ dl. god tør hvidvin
Smør til stegningen
Salt og peber efter smag
Grøntsagerne bages i forvejen i ovnen, og man kan også stege kammuslingerne en 1 time før spisning.
Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. De lægges på et bagepapir og drysses med salt og lidt olivenolie. Bages ved ca. 175 grader i ca. 20-30 min. De må gerne få en lille kant af stegning.
Hak hvidløg og persille, som og stilles hver sin skål, så de er klar til anvendelse.
Steg kammuslingerne i smør på panden, så de bliver brune på begge sider og ikke for mange ad gangen, for så koger de i stedet for at stege. – ca. 2-4 minutter på hver side afhængig af størrelse. Tages af og lægges i et ildfast fad og drysses med lidt salt. Hvis de skal varmes, pakkes de ind med folie og et viskestykke over.
Steg hvidløgene let på panden og kog den af med hvidvin. Saucen hældes over de bagte grøntsager også i et ildfast fad. Stilles klar til luning før serveringen.
Retten kan enten serveres direkte efter tilberedningen, eller lunes ca. 6-8 min i varm ovn. De må ikke stege igen.
Serveres med drys af frisk hakket bredbladet persille og eventuelt et stykke brød, men det er ikke nødvendigt, da der er grøntsager til.
Comentários