top of page
Maja Ussing

Gratinerede østers

Opdateret: 14. dec. 2021


12 store eller 24 små østers

1 – 2 auberginer

1 bananløg (kan undværes)

Smør til blanchering af løget (kan undværes)

1 citron

1/2-1 tsk. Cayennepeber - eller efter smag

Creme fraiche 18%

Revet parmesan

Rasp


Bag auberginen/auberginerne ved ca. 180 grader i ca. 40 minutter – kødet skrabes ud af skallen og blendes med 1 smørblancheret bananløg – mellemstørrelse eller mindre.

Den blendede masse røres med saft af en citron, cayennepeber, 3-6 spsk. Creme fraiche (mindst 18%)

Åbn 12 store østers eller 24 små østers og tag dem fra lukkemusklen og hæld lidt af vandet ud.

Fordel auberginemassen ovenpå de 12-24 østers og drys med parmesan og rasp – efter behag.

Gratineres i ovn ved ca. 200-215 grader i ca. 15 min. Eller til de er brune på oversiden.

Serveres med ristet rugbrød.

Og en god Chablis eller Pouilly Fumé







22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Varm grøntsagssuppe med bid i:

Ca. 1½ liter klar oksesuppe (kogt på ben, porre, gulerod, selleri, salt og laurbærblade) ½ frisk hokkaidogræskar ca. 400-500 g. skrællede...

Commentaires


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page