12 store eller 24 små østers
1 – 2 auberginer
1 bananløg (kan undværes)
Smør til blanchering af løget (kan undværes)
1 citron
1/2-1 tsk. Cayennepeber - eller efter smag
Creme fraiche 18%
Revet parmesan
Rasp
Bag auberginen/auberginerne ved ca. 180 grader i ca. 40 minutter – kødet skrabes ud af skallen og blendes med 1 smørblancheret bananløg – mellemstørrelse eller mindre.
Den blendede masse røres med saft af en citron, cayennepeber, 3-6 spsk. Creme fraiche (mindst 18%)
Åbn 12 store østers eller 24 små østers og tag dem fra lukkemusklen og hæld lidt af vandet ud.
Fordel auberginemassen ovenpå de 12-24 østers og drys med parmesan og rasp – efter behag.
Gratineres i ovn ved ca. 200-215 grader i ca. 15 min. Eller til de er brune på oversiden.
Serveres med ristet rugbrød.
Og en god Chablis eller Pouilly Fumé
Commentaires