top of page

Grillede hummere

  • Maja Ussing
  • 6. jan. 2021
  • 1 min læsning

Opdateret: 3. jan. 2022

1 eller ½ levende hummer pr. person (gerne canadiske) her ca. 500-600 g levende vægt.

1 stort bundt dild med smag af dild

Smør ca. 20 gram pr. hummer

Salt og peber


ree


Dagen før kan du forberede dild smør og dræbe hummerne.

Smørret smeltes over meget svag varme og tilsættes en god portion hakket dild. Gemmes i køleskabet til det skal bruges dagen efter.

Hummerne dræbes ved at sætte en stor skarp kniv på langs i hovedet, der vor der i skjoldet ligesom er et kryds. Hovedet flækkes hele vejen fremover og bagover. Maveindholdet fjernes. Jeg flækkede også halerne på bagsiden og fjernede tarmen. Stilles koldt i køleskabet til de skal bruges næste dag. Gem saften fra de flækkede hummere, hvis du skal koge nogle af dem.

Tilberedning: De hummerne der skal grilles lægges i et fad eller bradepande og fyldes med dild smør på langs, drysses med salt og peber, og steges ved 225 grader varmluftovn i ca. 15 min.




ree


ree

Serveres med hummersaucen, der er lavet af:

½ liter frossen hummersuppe – (fx fra Rema)

Lidt ekstra piskefløde til hummersuppen

Lidt ekstra tør hvidvin til hummersuppen

1-2 tsk. Hummersuppe paste (fundet i Rema til 20 kr. mærket Jürgen Langbein)


Kogning:

Alle hummere skal være dræbte inden de koges.

Brug den ekstra saft, du fik fra de hummerne, der skulle grilles. Kom salt og mere dild i vandet, der bringes i kog. Når det koger lægges hummerne i og de koges i ca. 15 min. alt efter størrelsen. Her kan du også anvende hummersaucen til serveringen.



Seneste blogindlæg

Se alle
Varm grøntsagssuppe med bid i:

Ca. 1½ liter klar oksesuppe (kogt på ben, porre, gulerod, selleri, salt og laurbærblade) ½ frisk hokkaidogræskar ca. 400-500 g. skrællede...

 
 
 

1 kommentar


Guest
5 dage siden

Mange tak for denne fantastiske opskrift! Den leder straks tankerne hen på lune sommeraftener med duften af grill og hav. For at gøre oplevelsen fuldendt er det dog ikke kun maden, der tæller, men hele den atmosfære, man skaber. Jeg faldt for nylig over denne inspiration, som på smukkeste vis binder ude- og indelivet sammen.


Den komplette maritime oplevelse

Når man serverer en delikatesse som grillet hummer, er det oplagt at forlænge den maritime følelse til selve omgivelserne. Det handler om at skabe en rød tråd, der appellerer til alle sanser. Farver som dyb marineblå, sandfarvet og kridhvid kan skabe en rolig og klassisk kystatmosfære. Dette kan let opnås gennem valg af duge, servietter og ikke mindst tekstiler på gulvet,…


Synes godt om
Indlæg: Blog2_Post
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2020 by Ussings opskrifter. Proudly created with Wix.com

bottom of page