1 eller ½ levende hummer pr. person (gerne canadiske) her ca. 500-600 g levende vægt.
1 stort bundt dild med smag af dild
Smør ca. 20 gram pr. hummer
Salt og peber
Dagen før kan du forberede dild smør og dræbe hummerne.
Smørret smeltes over meget svag varme og tilsættes en god portion hakket dild. Gemmes i køleskabet til det skal bruges dagen efter.
Hummerne dræbes ved at sætte en stor skarp kniv på langs i hovedet, der vor der i skjoldet ligesom er et kryds. Hovedet flækkes hele vejen fremover og bagover. Maveindholdet fjernes. Jeg flækkede også halerne på bagsiden og fjernede tarmen. Stilles koldt i køleskabet til de skal bruges næste dag. Gem saften fra de flækkede hummere, hvis du skal koge nogle af dem.
Tilberedning: De hummerne der skal grilles lægges i et fad eller bradepande og fyldes med dild smør på langs, drysses med salt og peber, og steges ved 225 grader varmluftovn i ca. 15 min.
Serveres med hummersaucen, der er lavet af:
½ liter frossen hummersuppe – (fx fra Rema)
Lidt ekstra piskefløde til hummersuppen
Lidt ekstra tør hvidvin til hummersuppen
1-2 tsk. Hummersuppe paste (fundet i Rema til 20 kr. mærket Jürgen Langbein)
Kogning:
Alle hummere skal være dræbte inden de koges.
Brug den ekstra saft, du fik fra de hummerne, der skulle grilles. Kom salt og mere dild i vandet, der bringes i kog. Når det koger lægges hummerne i og de koges i ca. 15 min. alt efter størrelsen. Her kan du også anvende hummersaucen til serveringen.
Comentarios