top of page
Maja Ussing

Gratinerede blåmuslinger:

Opdateret: 2. jan. 2023



1 kg. Blå muslinger

1 dl hvidvin

Løg – 1-2 stk. gerne bananløg

Hvidløg 2-4 fed

En stor håndfuld bredbladet hakket persille

Revet parmesan ost

Smør – ca. 75 g. smelte

Økologisk rasp

Start med at dampe de rensede blåmuslinger og husk at de skal være levende. – Tjekkes ved at banke let på skallen.

Læg muslingerne i en tykbundet gryde og held 1 dl. hvidvin over. Skru helt op for et blus og sæt gryden over, når det damper skrues der ned for blusset. Ryst gryden let undervejs, det tager ca. 5 min. fra de koger, til du kan tjekke at alle muslinger åbner sig. Tag gryden af og tag muslinger ud af skallerne. Si væsken og brug noget af den til at fordele over muslingerne.

Bland de hakkede løg, hvidløg og persille med lidt rasp, som fordeles over muslingerne.

Drysses med revet parmesan, smør og lidt af kogevæsken. –

Bages i ca. 15 min. på 180 grader – eller til de er gyldne og lækre. Serveres med friskt brød og en tør hvidvin som fx Sancerre.

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Varm grøntsagssuppe med bid i:

Ca. 1½ liter klar oksesuppe (kogt på ben, porre, gulerod, selleri, salt og laurbærblade) ½ frisk hokkaidogræskar ca. 400-500 g. skrællede...

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page