1 kg. Blå muslinger
1 dl hvidvin
Løg – 1-2 stk. gerne bananløg
Hvidløg 2-4 fed
En stor håndfuld bredbladet hakket persille
Revet parmesan ost
Smør – ca. 75 g. smelte
Økologisk rasp
Start med at dampe de rensede blåmuslinger og husk at de skal være levende. – Tjekkes ved at banke let på skallen.
Læg muslingerne i en tykbundet gryde og held 1 dl. hvidvin over. Skru helt op for et blus og sæt gryden over, når det damper skrues der ned for blusset. Ryst gryden let undervejs, det tager ca. 5 min. fra de koger, til du kan tjekke at alle muslinger åbner sig. Tag gryden af og tag muslinger ud af skallerne. Si væsken og brug noget af den til at fordele over muslingerne.
Bland de hakkede løg, hvidløg og persille med lidt rasp, som fordeles over muslingerne.
Drysses med revet parmesan, smør og lidt af kogevæsken. –
Bages i ca. 15 min. på 180 grader – eller til de er gyldne og lækre. Serveres med friskt brød og en tør hvidvin som fx Sancerre.
Comments