Sukkerbrøds Lagkagebunde kan bages et par dage i forvejen:
8 delte æg
300 g sukker
4-6 spsk. Koldt vand
200 g hvedemel eller 75 g kartoffelmel og 125 g. hvedemel
1-2 tsk. Bagepulver
Pisk æggehvider meget stive og med 4-5 spsk. Sukker til sidst
Æggeblommerne piskes med koldt vand til de skummer
Resten af sukkeret piskes i æggeblommerne, og der piskes til de er en tyk sej og lysegul masse
Æggeblommerne og æggehviderne vendes sammen
Mel og bagepulver sigtes og vendes i æggemassen
Bages i Mette Blomsterbergs firkantede justerbar form – så den fylder ca. hele bradepanden.
Husk at pensle bagepapir og formen med lidt smeltet smør.
Jeg valgte at bage på over-og under varme i ovnen (ikke luft)
Bages ved ca. 200 grader i ca. 35 min. Eller til den slipper i kanterne
Læg aldrig den tegnede side af bagepapiret opad, så du får blyant eller kuglepen på kagen eller på chokoladen.
Kagen skæres til som en traktor efter at have tegnet den på et bagepapir – tegningen lægges over kagen og du trykker/tegner stregerne en gang mere oven på kagen. Så der bliver konturer oven på, så du kan skære kagen ud. Flækkes efterfølgende, så du har 2 lag, som er lidt tykke, derfor skal de have enten noget væske eller noget syltetøj før du fordeler moussen på kagen.
Fyld og pynt:
Jeg havde lavet 2 slags ikke så sød hindbærmarmelade af de gule- og efterårsrøde hindbær. For at bunden ikke skulle blive for tør, havde jeg smurt et lag marmelade på indersiden af hvert lag kagebund.
Hindbærmousse med hindbærmarmelade og hyldeblomstsaft (min egen er bedst, de købte smager ikke af noget).
½ liter piskefløde
6 blade husblas
1½ dl hyldeblomstsaft
Gerne ca. 2 dl. hindbærmarmelade ikke for sød og stiv – helst din egen der smager godt.
Opblød husblas i koldt vand og varm hyldeblomstsaften op, så du kan smelte husblassen heri. Skal afkøle inden de blandes i hindbærmoussen.
Pisk fløden og ikke for stift og bland hindbærmarmeladen i. Når hyldeblomstsaften med husblas er afkølet blandes de 2 masser forsigtigt sammen. Det tynde i det tykke. Jeg stillede skålen i køleskabet så moussen blev så tyk, at den kunne fordeles på kagen uden at løbe ud over siderne.
Der er nok tilbehør og mousse til den ekstra firkant, som der blev skåret ud af kagen, så i virkeligheden er der til en stor og en lille kage.
400 g rå marcipan
200 g flormelis
Rød frugtfarve og lidt ekstra flormelis
60 g. glukose
Æltes sammen til en jævnmasse og deles i 1 stor og 1 lidt mindre portion – en til den lille kage og en til traktoren
Udrulles imellem 2 stykker bagepapir. -Pas på at papiret ikke krøller for så, kommer der ridser i marcipanen.
Traktorkagen blev ikke dækket hele vejen ned, da det ville tage formen af hjulene. –
Pyntet med 70% chokolade konturer i frihånd på et stykke bagepapir, der er lagt så jeg kunne se formen fra traktortegningen.
Chokoladen afkøles hurtigt i køleskab, så den er sprød. Knækker let og du skal bruge en spatel til at lægge chokoladen over på kagen. Husk at temperere chokoladen til ca. 32 grader inden den hældes i en sprøjtepose.
Traktorkagen var populær både hos børn og voksne.
Commenti