Lagkagebunde – sukkerbrød, de er mere seje og nemmere at dele.
Dobbeltportion bagt af en gang og skåret over i 3 bunde.
8 æg – delte
300 g. økologisk rørsukker
4-6 spsk. koldt vand – afhænger af skeens størrelse
200 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Æggehviderne piskes meget stive og piskes lidt mere med ca. 4 spsk. sukker.
Æggeblommerne piskes med koldt vand til det skummer og resten af sukkeret tilsættes og piskes til en lysegul og sej masse.
Æggehviderne vendes forsigtigt i de piskede æggeblommer og til sidst sigtes og tilsættes mel og bagepulver.
Brug en firkantet form og smør den med smeltet smør. Min er en Blomsterberg form, som kan blive meget stor og her har jeg sat den på et stykke smørsmurt bagepapir i en bageplade.
Bages ved varmluft 180 grader i ca.20 min. eller til den er hævet og gennembagt og slipper let i kanterne.
Når kagen er kølet af, kan den deles i 3 bunde. Skær med en stor takket kniv og hold hånden på overfladen, så du ikke kommer til at skære for dybt.
Kagefyld kan varieres:
2 breve Dr. Oetkers vanilje kagecreme
1 l. letmælk
750 friske hindbær eller 375 g hindbær og 2 store bananer
700 g. frosne brombær/hindbær
6-7 blade husblas
Kog de frosne bær og udblød husblas i koldt vand. Når de kogte bær er let afkølet smeltes de udblødte husblas i massen og sættes på køl, til massen stivner let.
Rør vaniljecremen ifølge posens opskrift og lad den hvile på køl.
Læg kagen sammen gerne en halv dag før servering. Start med et lag af creme og frisk frugt oven på.
Næste lag kan med resten af cremen og de kogte afkølede let stivnede bær. Sæt kagen på køl og forbered pynt.
Pynt:
600 g. marcipan
Gul frugtfarve
Glukose
Kakao pulver
100 g hvid chokolade
Flormelis
M&M’s
Pingvin stænger fra Toms
Marcipanen deles i et stykke 150g buks og 450 g til krop. Kroppen æltes med evt. flormelis hvis nødvendigt, gul frugtfarve og glukose, marcipan skal være til at arbejde med ikke for tør og heller ikke for fugtig. Buks æltes med kakaopulver, glukose og evt. flormelis. Buks og krop rulles ud hver for sig imellem 2 stykker bagepapir, så det passer til kagens størrelse og kan komme ned i begge sider.
Gem lidt marcipan til mund, næse og tunge.
Chokoladen smeltes og smøres ud på et stykke bagepapir eller andet, hvor du kan få det af. Jeg har brugt bagepapir og skåret chokoladen ud i passende stykker. Brugt til skjorte, slips og tænder. Slips er farvet med lyserød glasur.
Der er brugt tyk hvid glasur til øjne og til at sætte de grønne M&M’s fast. Til ben og arme er anvendt pingvin stænger fra Toms, kan også laves af marcipan.
Commenti