Tærtebund:
125 g saltet smør + lidt ekstra til tærteformen
100 g. hvedemel
100 g. groft hvedemel (eller grahamsmel)
1 tsk. salt
2 æg til samling af dejen evt. lidt vand, hvis dejen ikke samles og bliver fin glat. (Kan også være yoghurt eller créme fraiche).
Fremgangsmåde:
Mel og smør smuldres sammen til det er pænt fordelt.
Samles med æg eller andet. Kom ikke for meget væske i ad gangen, da dejen skal samles til en glat kugle. Må gerne hvile ca. 30 min på køl.
Dejen rulles nemmest ud imellem 2 stykker bagepapir.
Lægges i den smørsmurte tærteform.
Fyld:
250 g frisk spinat
3 hele æg
1 bæger creme fraiche ca. 250 g.
2 hvidløg
1 lille løg
Lidt smør til at dampe spinaten i
Evt. Lidt frisk løvstikke. Eller revet muskatnød
1 frisk gedeost
Salt og peber
1 håndfuld tørrede tomater (se opskrift) eller små friske cherrytomater
Spinaten skylles grundigt for jord og andet og slynges så det meste af vandet et væk.
Hak hvidløg og løg i små tern.
Løg og hvidløg sauteres let i lidt smør til de er glasagtige. Derefter tilsætter du spinaten, som skal falde sammen. Må ikke koge/stege.
Hele æg piskes sammen med cremefraiche, salt, peber og urter/muskat. Den afkølede spinat vendes i æggemassen, og fordeles på tærtebunden.
Gedeosten og tomaterne lægges på.
Bages ved varmluft 200 grader I ca. 30 min. Men pas på, at den er bagt i bunden, det ses, når æggemassen er hævet op.
Comentários