top of page
Maja Ussing

Spinattærte med gedeost og tørrede tomater


Tærtebund:

125 g saltet smør + lidt ekstra til tærteformen

100 g. hvedemel

100 g. groft hvedemel (eller grahamsmel)

1 tsk. salt

2 æg til samling af dejen evt. lidt vand, hvis dejen ikke samles og bliver fin glat. (Kan også være yoghurt eller créme fraiche).

Fremgangsmåde:

Mel og smør smuldres sammen til det er pænt fordelt.

Samles med æg eller andet. Kom ikke for meget væske i ad gangen, da dejen skal samles til en glat kugle. Må gerne hvile ca. 30 min på køl.

Dejen rulles nemmest ud imellem 2 stykker bagepapir.

Lægges i den smørsmurte tærteform.

Fyld:

250 g frisk spinat

3 hele æg

1 bæger creme fraiche ca. 250 g.

2 hvidløg

1 lille løg

Lidt smør til at dampe spinaten i

Evt. Lidt frisk løvstikke. Eller revet muskatnød

1 frisk gedeost

Salt og peber

1 håndfuld tørrede tomater (se opskrift) eller små friske cherrytomater


Spinaten skylles grundigt for jord og andet og slynges så det meste af vandet et væk.

Hak hvidløg og løg i små tern.

Løg og hvidløg sauteres let i lidt smør til de er glasagtige. Derefter tilsætter du spinaten, som skal falde sammen. Må ikke koge/stege.

Hele æg piskes sammen med cremefraiche, salt, peber og urter/muskat. Den afkølede spinat vendes i æggemassen, og fordeles på tærtebunden.

Gedeosten og tomaterne lægges på.

Bages ved varmluft 200 grader I ca. 30 min. Men pas på, at den er bagt i bunden, det ses, når æggemassen er hævet op.

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Varm grøntsagssuppe med bid i:

Ca. 1½ liter klar oksesuppe (kogt på ben, porre, gulerod, selleri, salt og laurbærblade) ½ frisk hokkaidogræskar ca. 400-500 g. skrællede...

Comentários


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page