Kan tilbedes fx 1 dag før den bages i ovnen.
400 g tørrede sorte bønner
600 g fine frosne ærter
1 persillerod
1 pastinak
En trekant af en selleri
Saft fra 1 citron, du kan også rive skallen i, hvis den er økologisk
2-3 fed hvidløg
Timian gerne friskt
Frisk mynte (kan udelades).
4 spsk. creme fraiche
Friske små tomater (kan udelades)
Salt
Peber
Parmesan
Bønnerne skal udblødes i en dag og husk at kasse vandet. Koges møre i rigeligt vand med salt i ca. 30 min. Vandet hældes fra.
Til ærtemosen: Skræl rodfrugter, pil hvidløg og skyl krydderurterne. Skær rodfrugter i mindre stykker og blend dem sammen med hvidløg og krydderurterne. De optøede ærter blendes sammen med saft fra en citron. Rodfrugter og de blendede ærter blandes sammen med creme fraiche, salt og peber. Ærtemosen lægges i et ildfast fad og de kogte sorte bønner lægges ovenpå og trykkes ned i ærtemosen.
Små tomater halveres og lægges ovenpå.
Drysses med revet parmesan.
Bages ved 200 grader varmluft i ca. 30 min.
Kan spises alene eller med f.eks. frikadeller og en god salat.
Comments