Til en tærteform 25 cm. I diameter
3 æg
120 g sukker
½ dl. yoghurt naturel
1 tsk. bagepulver
150 g marcipan (Odense)
120 g smør
120 mel
6-7 æbler afhængig af størrelsen
Kanelsukker til at strø på æblerne nå de er lagt i dejen
Brombær – friske – med lidt -
honning på
Tilberedning:
Pisk hele æg med sukkeret til det er gult og sejt. Tilsæt yoghurt og revet marcipan. Smelt smørret så det ikke bliver varmt. Tilsæt først mel og bagepulver, der røres sammen.
Til sidst tilsættes det smeltede smør.
Dejen fordeles i en smørsmurt tærteform 25 cm. Æblerne renses og skæres i både med skrællen på. Kanelsukker drysses over, men ikke i store mængder, kun lige så det kan smages, må ikke overdøve smagen af marcipan.
Brombær lægges på og en tynd stråle fra en flydende honning kommes på bærrene.
Bages ved varmluft i ca. 30 min. afhængig af dejens tykkelse ved 185 grader. Når kagen løfter sig i midten, er den ved at være bagt færdig.
Kan serveres med creme fraiche.
Comments