Lagkagebunde ca. 26-28 cm:
210 gram sukker
6 stk. æg
80 gram hvedemel
30 gram kakaopulver, usødet
3 tsk bagepulver
2 spsk. Vaniljesukker
Mousse til lagene og gele til toppen:
500 ml piskefløde
6 husblas
Æblegrød ca. 700 g gerne den lidt syrlige slags
Hyldeblomstsaft ca. 1½ dl. til smeltning af husblas
Ribs kogt med sukker som til syltetøj uden andet
2-3 blade husblas
Til at forme kagen bruges der kageplast, som sættes inde i formen. Brug en form der kan reguleres i størrelse.
FREMGANGSMÅDE
Start med at bage lagkagebundene. Hæld æg og sukker i en skål og pisk det i 6-8 minutter, indtil massen er helt luftig og hvid i farven.
Hæld hvedemel, 30 g kakao, bagepulver og 2 spsk. vaniljesukker sammen og si det ned i æggemassen. Vend det forsigtigt rundt med en spatel, indtil det er en ensformig konsistens - undgå så vidt muligt at slå for meget luft ud.
Forvarm ovnen til 180 grader. Læg en regulerbar kagering på 28-30 centimeter i diameter på en bageplade med bagepapir. Smør kagering og bagepapir med lidt smør eller neutral olie (solsikke). Hæld dejen i formen og bag den i ca. 25 minutter, indtil den er gylden på toppen og slipper let i kanten.
Når formen er kølet helt af, fjernes formen og kagen skæres i 3 lige store lagkagebunde med en lang kniv. Formen vaskes af og gøres klar til senere brug.
Comments