Bund til ca. 28 cm tærtebund:
Ca. 200 g stenmalet hvedemel
Ca. 100 g smør gerne saltet
1 æg
Hvedemel og smør smuldres sammen og samles med 1 æg. Lad dejen hvile lidt i køleskabet. Rulles ud imellem 2 stykker bagepapir
Lægges i formen uden det nederste bagepapir. Bages i ca. 15 min. ved 200 grader med det øverste stykke bagepapir ovenpå, som holder dejen nede og på plads.
Fyld:
2 stk. persillerod – kan erstattes med gulerødder
3 løg ikke for store
Smør til stegning af grøntsagerne
1 pose frosne ærter
Ca. 250 g creme fraiche 18%
2 æg
Krydderurter – fx dild eller timian. Estragon hvis der bruges gulerødder
Lidt salt
Peber
Parmesan
Start med at snitte løg og persillerødder i små tern, som klares på en pande med smør under svag varme må helst ikke stege. Når urterne er færdige, blandes de frosne ærter i.
Pisk æg og creme fraiche sammen og smag til med krydderurter, salt og peber.
Urterne som nu er afkølet blandes sammen med ægge- creme fraichemassen og fordeles på den halvbagte bund. Parmesan drysses over tærten.
Bages nu i ca. 15-20 min ved 185 graders varmluft. Smager fint til fisk eller kylling.
Comments