Ingredienser:
Mazarinbund:
375 g ren rå marcipan 150 g blødt smør 200 g sukker korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker 4 æg
Revet skal af 1 citron og lidt saft 120 g hvedemel 1 tsk. bagepulver
Fyld:
3-4 æbler f.eks. cox orange og antal er afhængig af størrelsen og tærteformens størrelse
Ca. en god håndfuld brombær – gerne frosne
ca. 50 g sukker eller blot lidt til at drysse over inden bagningen.
Pynt:
hakkede nødder eller pistaciekerner
Sådan gør du:
1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør marcipan, smør, sukker og vaniljekorn sammen. Smørret skar jeg i mindre firkanter og varmede let i en gryde, så det let kunne røres sammen med sukker og marcipan.
2. Rør et æg i ad gangen.
3. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i. Kom dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.
4. Fjern kernehuse, stilk og blomst på æblerne. Skær æblerne i tynde både. Fordel æblebådene over tærtebunden.
5. Fordel brombær jævnt ud over æblerne
6. Drys lidt sukker.
7. Bag tærten ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.
8. Pynt den afkølede tærte med et drys flormelis eller nødder.
Tilbehør:
Crème fraiche, flødeskum eller vaniljeis
Comments